Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wild konijn in pruimensaus

Recepten konijn

Wild konijn in pruimensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

Wild konijn in delen, 200 g gedroogde pruimen, ¼ l sinaasappel- of appelsap, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gekneusde peperkorrels, 2 tl kaneel, 1 dl rode wijn, 1 bekertje crème fraîche, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Week de pruimen in het vruchtensap met de kaneel gedurende 12 uur. Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de overige kruiden en de pruimen toe en stoof het geheel, gedurende ± 60 minuten. Voeg de crème fraîche al roerende toe en maak het stoofvocht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang pruimen door abrikozen of tutti frutti.

Serveertip

Wild konijn in pruimensaus met rode kool en gekookte rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug