Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wild konijn met sjalotjes

Recepten konijn

Wild konijn met sjalotjes

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wild konijn, 200 g sjalotjes, 2 tl marjolein, 2 tl tijm, 2 tl laurierpoeder, 2 el bloem, 2 dl witte wijn, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Meng de bloem met de kruiden en wentel hierin de konijndelen. Verwarm de boter in een pan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg de gepelde sjalotjes en de wijn toe en stoof het konijn hierin, gedurende ± 60 minuten. Bind het stoofvocht eventueel bij met aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg geraspte worteltjes in plakjes toe en maak het stoofvocht op smaak af met Worcestershiresauce.

Serveertip

Wild konijn met sjalotjes, gekookte worteltjes, ijsbergsla en gekookte zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug