Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wild konijn met temperament

Recepten konijn

Wild konijn met temperament

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wild konijn, 2 el pittige paprikapoeder, 1 rode paprika, 50 g rookspek, 2 uien, 1 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 bekertje crème fraîche, 2 el bloem, 4 dl water, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Bestrooi de konijndelen met zout, peper en de bloem. Bak het kleingesneden spek uit in een pan en voeg de boter toe. Bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de kleingesneden uien en de gehakte knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de paprikapoeder, de paprika in reepjes, de puree, de bloem en het water erbij doen. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ± 60 minuten. Voeg op het laatst de crème fraîche al roerende toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang water door rode wijn en bind de saus eventueel bij met aangemengde bloem (meng de bloem met water om klontjes in de saus te vermijden). Milde paprikapoeder zorgt voor een minder pittige smaak.

Serveertip

Wild konijn met groentemix, komkommersla en gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug