Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wild konijn op Italiaanse wijze

Recepten konijn

Wild konijn op Italiaanse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 wild konijn, ½ l blik gepelde tomaten, 2 uien, 1 teentje knoflook, ½ l droge witte wijn, 1 el wijnazijn of citroensap, 1 tl laurierpoeder, 1 el Italiaanse kruiden, 4 el olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Maak een marinade van een gehakte ui, de knoflook, de wijn, de azijn, de laurier, de kruiden, 1 el olie en grof gemalen peper. Laat de konijndelen in de marinade (in de koelkast, onder af en toe keren) ongeveer ± 8 uur staan. Neem de delen uit de marinade en laat ze uitlekken. Dep de konijndelen "droog" met keukenrolpapier en zeef de marinade. Doe de konijndelen in een ovenschaal en voeg de inhoud van het blik tomaten, de overige gehakte ui, zout, peper en de marinade toe. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten, daarna ongeveer 50 minuten op 125ºC. Besprenkel de konijndelen regelmatig met het stoofvocht en bind dit eventueel bij met allesbinder.

Tip

Voeg 1 el ansjovispasta toe (meestal verkrijgbaar bij de afd. spec. ingrediënten). Gebruik in een heteluchtoven een temperatuur van ± 150ºC, zonder de oven voor te verwarmen.

Serveertip

Italiaans konijn met tomatensalade, gekookte spaghetti of maccaroni en een glas Chianti Classico.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug