Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wild konijn uit de marinade

Recepten konijn

Wild konijn uit de marinade

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1 wild konijn, ½ l rode wijn, 2 uien, 4 kruidnagelen of 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl laurierpoeder, peterselie, 1 worteltje of schijf winterwortel, 1 tl tijm, gekneusde peperkorrels en 50 g boter of margarine.

Bereiding

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Leg de konijndelen in een diepe koelkastdoos en voeg de wijn, de gehakte uien, de kruiden toe en laat dit gedurende een nacht (in de koelkast) intrekken. Neem de konijndelen uit de marinade, laat ze goed uitlekken en bewaar de marinade. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de marinade toe en laat het geheel ± 50 minuten stoven.

Tip

Voeg een geperst teentje knoflook toe en bereid het konijn in de snelkookpan. Bak de delen in 50 g boter of margarine rondom bruin. Voeg de marinade toe en laat het geheel onder druk in ± 20 minuten garen. Bind het stoofvocht later bij met allesbinder of aangemengde bloem en voeg een eetlepel mosterd toe.

Serveertip

Gemarineerd wild konijn met doperwtjes en worteltjes, compôte en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug