Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wild konijnstoofschotel

Recepten konijn

Wild konijnstoofschotel

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 groot wild konijn of 2 kleine konijnen, 2 dl water of bouillon, 2 vleestomaten en 2 el tomatenpuree, 2 tl oregano, 60 g boter of margarine en konijn- of wildkruiden.

Bereiding

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen en bestrooi de delen met konijnkruiden. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg het water, de tomaten in partjes en de oregano toe en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 70 minuten.

Tip

Bind het stoofvocht bij met allesbinder of aangemengde bloem en voeg enkele druppels Worcestershiresauce toe.

Serveertip

Konijnstoofschotel met gekookte bloemkool, komkommersla en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug