Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wild konijnterrine (1-1½ l vorm)
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
250 g gaar vlees van wild konijn, 600 g gare aardappelen, 300 g katenspek in lange repen, 1 ei, 1 dl slagroom, peterselie, ¼ tl nootmuskaat, beetje boter of olie, zout en peper.
Bereiding
Maal het konijnvlees met 300 g aardappelen, zout en peper fijn in een keukenmachine. Voeg het ei, de room, de gehakte peterselie en de nootmuskaat toe. Vet de vorm in met weinig boter of olie en beleg de bodem en de wand met een gedeelte van het spek. Snijd de overige aardappelen in plakjes en leg hiervan een laagje onderin de vorm. Schep hierop een laagje "farce" (konijnmengsel), daarop een laagje katenspek, aardappellaag, farce, katenspek, etc. De bovenste laag moet uit katenspek bestaan. Plaats de vorm in een waterbad in een voorverwarmde oven (150ºC), gedurende ± 90 minuten. Neem de vorm daarna uit de oven en laat het geheel onder druk afkoelen.
Tip
Leg tussen de laagjes een rijtje geblancheerde worteltjes.
Serveertip
Stort de terrine op een natgemaakte schaal (kan dan nog verschoven worden) en snijd deze in plakken van ca. 1 cm. Met een rauwkostsalade, een vinaigrettesaus en vers gebakken stokbrood een heerlijke maaltijd.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl