Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wilde konijnbouten in paprikaroomsaus

Recepten konijn

Wilde konijnbouten in paprikaroomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

8 wilde konijnbouten, 1 rode en 1 groene paprika, 1 bekertje crème fraîche, 2 uien, 1 tl escargotkruiden, 75 g boter of margarine, konijnkruiden, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de konijnbouten met konijnkruiden. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de kleingesneden uien toe en fruit deze mee. Vervolgens de kleingesneden paprika's en de escargotkruiden erbij en het geheel ± 60 minuten op een lage stand verwarmen. Voeg daarna de crème fraîche al roerende toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang rode en groene paprika door gele en oranje paprika en voeg 1 el Pesto (Italiaanse basilicumsaus) toe.

Serveertip

Wilde konijnbouten in paprikaroomsaus met gekookte bleekselderij en gepofte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug