Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wilde konijnbouten in tomatensaus

Recepten konijn

Wilde konijnbouten in tomatensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

8 wilde konijnbouten, 2 vleestomaten of ½ l blik gepelde tomaten, 3 el tomatenpuree, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 tl oregano, 2 tl tijm, 1 tl suiker, ½ dl olijfolie, 50 g boter of margarine, allesbinder, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de gehakte ui, het geperste teentje knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de tomaten in partjes, de puree, de oregano, de suiker erbij en stoof het geheel met de deksel op de pan, gedurende ± 60 minuten. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg kleingesneden Spaanse peper toe voor een extra pittige smaak. Wanneer het gerecht te pittig is geworden: 1-2 tl suiker toevoegen.

Serveertip

Wilde konijnbouten in tomatensaus met sperzieboontjes, sla en gekookte aardappelen of gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug