Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wilde konijnenbout gepekeld en gestoofd

Recepten konijn

Wilde konijnenbout gepekeld en gestoofd

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 wilde konijnenbouten, 1 l kokend water, ½ l koud water, 45 g zout, 45 g kleurzout (vraag aan de wildspecialist), 1 el bloem, 2 el boter, 3 dl witte Italiaanse wijn, 3 dl wildfond, 1 el witte wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 1 ui gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el vers gehakte peterselie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 bak om in te pekelen, 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Doe de zout en kleurzout in het kokende water. Giet er het koude water bij en koel af. Leg er de konijnenboutjes in en laat minimaal 24 uur pekelen. Haal de boutjes uit de pekel en bestrooi ze met peper en bloem. Bak ze in de braadpan mooi bruin aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de paddenstoelen, uien, tijm, salie, kruidnagelen en laurierblaadjes in de koekenpan en bak aan. Voeg de witte wijn, wildfond, azijn en mosterd toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjes terug in de pan en laat 40 minuten pruttelen. Haal de boutjes uit de saus, leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met peterselie. Geef de saus er apart bij.

Tip

Dit recept gaat ook goed met een heel konijn in delen .

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree met lekker veel bieslook en dille erdoor.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug