Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wilde konijnenbout met chipolataworstjes

Recepten konijn

Wilde konijnenbout met chipolataworstjes

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 wilde konijnenbouten, 1 tl zout, ½ tl peper, 1 el bloem, 2 el + 1 el boter, 3 dl witte Italiaanse wijn, 3 dl wildfond, 1 el witte wijnazijn, 1 el grove mosterd, 1 tl tijm, 1 tl salie, 2 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes, 1 ui gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen, 2 el fijngesneden basilicum, 2 tl truffelpasta, 4 chipolataworstjes.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 koksmesje, 1 steelpan, 1 vleestang, 1 vleesvork.

Wel de chipolataworstjes 10 minuten in water van 80 graden. Bak ze vervolgens met 1 el boter in de koekenpan mooi bruin en houd warm. Bestrooi de konijnenboutjes met peper, zout en bloem. Bak ze in de braadpan mooi bruin aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Doe de paddenstoelen, uien, tijm, salie, kruidnagelen en het laurierblad in de pan en bak aan. Voeg de witte wijn, wildfond en azijn toe en breng aan de kook. Doe de gebakken boutjes terug in de pan en laat 50 minuten pruttelen. Voeg de basilicum en truffelpasta 5 minuten voor het opdienen toe aan de saus. Serveer de boutjes met de saus in een mooie schaal met de chipolataworstjes er bovenop.

Tip

Dit recept kan ook goed met een heel konijn in delen.

Serveertip

Lekker met tagliatelle met veel spek, ui en Parmezaanse kaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug