Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Wilde konijnfilet met paddenstoelensaus

Recepten konijn

Wilde konijnfilet met paddenstoelensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

8 wilde konijnfilets, 1 el olijfolie, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl gevogeltebouillon, 2 el witte wijn, 1 bakje bospaddenstoelen melange, ½ ui gesnipperd, 1 tl tijm, 1 dl room.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork.

Breng de gevogeltebouillon met de wijn en tijm aan de kook en laat 1/3 inkoken. Voeg dan de room toe, kook kort door en zet apart. Peper en zout de konijnfilets. Zet de koekenpan met olijfolie op het vuur en laat goed heet worden. Leg de filets in de pan en bak ze om en om mooi bruin. Draai het fornuis op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Haal de filets uit de pan, leg ze op een mooie schaal en laat 5 minuten rusten. Bak intussen de ui en paddenstoelen in het braadvocht. Blus vervolgens af met de saus. Giet een beetje over de filets en serveer de rest apart.

Tip

Bestrooi de filets een paar uur van te voren met tijm.

Serveertip

Serveer met truffelaardappels met dille.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug