Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wildkonijnragoût
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
400 g gaar vlees van wild konijn, 2 uien, 3 dl water of bouillon, 1 el citroensap, 2 eidooiers, ½ dl room, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, 30 g bloem, 30 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de gehakte uien. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg het kleingesneden vlees en het citroensap toe. Roer de eidooiers los met de room, de kruidnagel- en laurierpoeder en voeg hieraan 1 el warme saus toe. Voeg dit al roerende toe aan de saus en verwarm het geheel nog gedurende 5 minuten. Maak de ragoût op smaak af met zout en peper.
Tip
Kook wild konijnvlees gaar in 3 dl water met een stukje winterwortel, gehakte ui, peterselie, selderie, foelie en gekneusde peperkorrels gedurende ± 20 minuten. Voeg aan de ragoût kleingesneden champignons en een stukje Boursin toe.
Serveertip
Konijnragoût met worteltjes en gekookte rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl