Recepten konijn
Meer Recepten konijn
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Zoetzuur konijn
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 wild of tam konijn in delen, zout, peper, 30 g boter of margarine, 50 g katenspek in blokjes, 1 grote ui, eventueel 1 teentje knoflook of sap, 1 rode en groene paprika, 100 g rozijnen, 2 el aceto balsamico of wijnazijn, 1 dl bouillon, 1 el ketjap benteng manis en 2 plakjes ontbijtkoek in blokjes.
Bereiding
Bestrooi het konijn met zout en peper. Verwarm de boter in de pan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg het spek, de kleingesneden ui en de knoflook toe. Vervolgens de schoongemaakte paprika's in reepjes, de gewassen rozijnen, het vocht en de koek. Sluit de pan en laat dit ± 1 uur zachtjes stoven.
Tip
Reinig het mes en de plank altijd direct na gebruik onder heet stromend water.
Serveertip
Heerlijk met gekookte pasta en een groene salade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl