Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten konijn > Zoetzuur konijn

Recepten konijn

Zoetzuur konijn

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wild of tam konijn in delen, zout, peper, 30 g boter of margarine, 50 g katenspek in blokjes, 1 grote ui, eventueel 1 teentje knoflook of sap, 1 rode en groene paprika, 100 g rozijnen, 2 el aceto balsamico of wijnazijn, 1 dl bouillon, 1 el ketjap benteng manis en 2 plakjes ontbijtkoek in blokjes.

Bereiding

Bestrooi het konijn met zout en peper. Verwarm de boter in de pan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg het spek, de kleingesneden ui en de knoflook toe. Vervolgens de schoongemaakte paprika's in reepjes, de gewassen rozijnen, het vocht en de koek. Sluit de pan en laat dit ± 1 uur zachtjes stoven.

Tip

Reinig het mes en de plank altijd direct na gebruik onder heet stromend water.

Serveertip

Heerlijk met gekookte pasta en een groene salade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug