Recepten kwartel

In dit overzicht vind u alle recepten kwartel. Deze recepten kwartel zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 22 recepten gevonden in de categorie recepten kwartel.

Bouillon met kwartelei

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 0-10 minuten
8 dl wildbouillon, tuinkruiden en hardgekookte kwarteleieren.

Caesar salade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 2 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, snufje suiker, 1 tl tijm, 1 fles zonnebloemolie, 1 krop romaine sla, 4 ansjovisfilets, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 3 el croutons, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, peper naar smaak, zout naar smaak.

Gebraden hele kwartel

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 1 sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 1 stengel bleekselderij gesneden, ½ wortel gesneden, 1 el spekblokjes, 1 laurierblad, 4 bospaddenstoelen fijngehakt, 1 tl tijm, 1 klontje boter, ½ glas witte wijn, 2 el room.

Gebraden kwartelboutjes en kwartelfilets met bospaddenstoelen

Recepten kwartel
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
Voor 4 personen kwartelfilets en kwartelboutjes, 2 tl zout, 1 tl peper, 1 tl salie, 1 el olijfolie, 1 sjalotje gesnipperd, 1 bakje bospaddenstoelen schoon en grof gesneden, 1 el cognac, 2 el room.

Gekonfijte kwartelpootjes

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
16 kwartelboutjes, 4 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Gerookte zalm met kwartelei

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
250 g gerookte zalm in plakjes, hardgekookte kwarteleieren en bieslook.

Gevuld kwarteleitje met blauwschimmelkaas

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4-8 kwarteleieren, blauwschimmelkaas als Danish Blue of Gorgonzola en cashewnoten.

Gevulde kwartel (ontbeend)

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 hele kwartels ontbeend, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 100 g fijn gehakte kalfsgehakt, 100 g gehakte kalfslever, 1 tl tijm, 1 tl cognac, ½ ei losgeklopt, 1 el room, geraspte schil van 1 citroen, 100 g gesmolten boter.

Gevulde kwartel met hazelnoot en sinaasappel

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 1 ons fijn gehakte kalfsgehakt, 4 ontpitte pruimen, 1 el hazelnoten fijngehakt, 1 tl tijm, ½ ei losgeklopt, 1 el room, de schil van 1 sinaasappel geraspt, de sinaasappelpartjes van de geraspte sinaasappel, 100 g gesmolten boter.

Gevulde kwartels

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kwartels, 4 pruimen fijngesneden, 100 g geitenkaas, snufje tijm, 8 walnoten, 1 el spekblokjes, 1 tl zout, een snuf peper, 1 el olijfolie.

Kwartel op Japanse wijze

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 0-10 minuten
4 ontbeende kwartels (vraag aan de wildspecialist), 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl gemberpoeder, 1 ei losgeklopt, 1 el bloem, 4 el Panko (Japans broodkruim verkrijgbaar bij de Toko), 4 el zonnebloemolie, 2 stengels bosui in ringen gesneden, 1 dl Japanse sojasaus.

Kwartelei in champignon

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4-8 kwarteleieren, 4-8 reuze champignons, 2 el kruidenboter, zout en peper.

Kwartels - standaardrecept

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4-8 kwartels, peper, 4-8 lapjes vet spek, cocktailprikkers of keukendraad en 50-60 g boter.

Kwartels in rode wijnsaus

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4-8 kwartels, zout, peper, 50 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 35 g bloem, 3 dl rode wijn, 1 el kappertjes, 1 dl slagroom en allesbinder.

Kwartels met druiven

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 kwartels, zout, 4 el water of bouillon, 1 blikje druiven, gefruite uitjes.

Kwartels uit de hapjespan

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 kwartels, 2 uien of 4 sjalotjes, 60 g boter of margarine, paprikapoeder, zout en peper.

Kwartelspiegeleitje

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
roomboter of margarine, kwarteleieren en ham of kaas.

Luxe hele gevulde kwartel

Recepten kwartel
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 100 g ganzenlever, 100 g fijn gehakte kalfsgehakt, 4 morilles fijngehakt, 1 tl tijm, ½ ei losgeklopt, 1 el room, 100 g gesmolten boter.

Pastasalade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 400 g afgekookte pasta (naar keuze), 5 teentjes knoflook geperst, 2 el fijngesneden prei, 1 tl fijngehakte Spaanse peper zonder zaadjes, 2 el gesnipperde sjalot, 2 el pesto, 1 klein zakje rucola sla, 2 el zonnebloemolie, 2 tl citroensap.

Salade met kwartelei en noten

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 0-10 minuten
1 zakje gemengde sla, ¼ tl mosterd, 1½ el wijn- of frambozenazijn, 3 el groene olijfolie, 8 hardgekookte kwarteleieren en gehakte noten.

Salade niçoise met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 150 g gekookte krieltjes (naar keuze), 100 g gekookte sperzieboontjes, 3 tomaten in vieren gesneden, 2 hardgekookte eieren in partjes, 1 tl fijne kappertjes, ½ rode ui in ringen gesneden, 2 el groene olijven, 2 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden bieslook, 4 slaharten gewassen, 2 el olijfolie, 2 tl citroensap, zeezout naar smaak en pepermelange naar smaak.

Thaise salade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl Thaise gele currypasta, snufje suiker, 1 tl gember vers geraspt, 1 fles zonnebloemolie, 1 bakje taugé, 2 el fijngesneden prei, 2 el fijngesneden wortel, 2 el fijngesneden witte kool, 4 el Thaise vissaus, 2 el verse pindaâ
Terug

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten