Recepten kwartel
Meer Recepten kwartel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kwartel op Japanse wijze
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 ontbeende kwartels (vraag aan de wildspecialist), 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl gemberpoeder, 1 ei losgeklopt, 1 el bloem, 4 el Panko (Japans broodkruim verkrijgbaar bij de Toko), 4 el zonnebloemolie, 2 stengels bosui in ringen gesneden, 1 dl Japanse sojasaus.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 oven voorverwarmd op 150 graden.
Zet drie schalen klaar, één met bloem, één met ei en één met de Panko. Leg de uitgebeende kwartels open op de snijplank. Bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder. Haal ze vervolgens door de schalen met bloem, ei en dan de Panko. Bak ze om en om in de hete zonnebloemolie mooi bruin. Haal de kwartels uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze in de braadslede. Zet ze in de braadslede nog een minuut of 7 in de oven. Bestrooi met de fijngesneden bosui en serveer de kwartels met sojasaus.
Tip
Bestrooi de kwartels met Cayennepeper voor een pikante smaak.
Serveertip
Lekker met mihoen met verse groenten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl