Recepten kwartel
Meer Recepten kwartel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kwartels in rode wijnsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4-8 kwartels, zout, peper, 50 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 35 g bloem, 3 dl rode wijn, 1 el kappertjes, 1 dl slagroom en allesbinder.
Bereiding
Bestrooi de kwartels met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd de kwartels warm. Fruit de gehakte ui met de kleingesneden knoflook in de bakboter en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar. Giet de wijn, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kwartels terug en stoof het geheel gedurende 25 minuten. Voeg de kappertjes en de room al roerende toe. Bind met allesbinder en verwarm het gerecht nog 5 minuten.
Tip
Voeg tijm toe.
Serveertip
Kwartels met gegratineerde witlof/aardappelpureeschotel.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl