Recepten kwartel
Meer Recepten kwartel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kwartels - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4-8 kwartels, peper, 4-8 lapjes vet spek, cocktailprikkers of keukendraad en 50-60 g boter.
Bereiding
Bestrooi de kwartels met peper en bedek het borstgedeelte met het spek. Steek dit vast met cocktailprikkers of gebruik keukendraad. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 20-25 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe bij het braden en keer de kwartels regelmatig.
Tip
Gebruik mager rookspek of reepjes katenspek.
Serveertip
Kwartels met zuurkoolschotel uit de oven met gewelde pruimen en aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl