Recepten kwartel
Meer Recepten kwartel
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Luxe hele gevulde kwartel
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 hele kwartels, 1 tl zout, ½ tl witte peper, 100 g ganzenlever, 100 g fijn gehakte kalfsgehakt, 4 morilles fijngehakt, 1 tl tijm, ½ ei losgeklopt, 1 el room, 100 g gesmolten boter.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koksmes, 1 snijplank, 1 braadslede, 1 mengkom, 1 oven voorverwarmd op 175 graden, aluminiumfolie.
Meng het kalfsgehakt met de morilles, de room, het losgeklopte ei, de in blokjes gesneden ganzenlever, tijm en een snuf peper en zout. Vul de kwartels met het mengsel. Leg ze vervolgens in de braadslede en giet er de gesmolten boter overheen. Bestrooi de kwartels met peper en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven, daarna ongeveer 15 minuten op 125 graden. Haal de kwartels uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Tip
Bestrijk, na het braden, de kwartels met ingedikt balsamico glazuur.
Serveertip
Lekker met verse aardappelpuree en morillesaus.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl