Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten kwartel > Pastasalade met gekonfijte kwartelboutjes

Recepten kwartel

Pastasalade met gekonfijte kwartelboutjes

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

16 kwartelboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl tijm, 1 tl oregano, snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 400 g afgekookte pasta (naar keuze), 5 teentjes knoflook geperst, 2 el fijngesneden prei, 1 tl fijngehakte Spaanse peper zonder zaadjes, 2 el gesnipperde sjalot, 2 el pesto, 1 klein zakje rucola sla, 2 el zonnebloemolie, 2 tl citroensap.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 hapjespan, 1 wok, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 slacentrifuge, 1 thermometer, 1 schaal, 4 borden.

Doe de kwartelbouten in een royale schaal. Bestrooi ze royaal met de tijm, oregano, suiker, het zout en de geperste knoflook (4 teentjes) in laat ze enkele uren afgedekt in de koelkast staan. Leg de boutjes in de hapjespan. Giet de zonnebloemolie over de boutjes tot ze goed onder de olie staan. Zet de pan op het fornuis laat de olie op matige vuur tot 80 graden komen, controleer dit met de thermometer. Houd de temperatuur op 80 graden voor ongeveer 90 -120 minuten. Het vlees mag net niet van het bot vallen. Haal de bouten vervolgens uit de olie en houd ze warm. (Gooi de olie niet weg, gekoeld kun je de olie voor konfijten of bakken en braden nog drie keer gebruiken.) Giet vervolgens 2 el zonnebloemolie in een wok en zet de wok op een hoog vuur. Bak in de wok de sjalot met de Spaanse peper en knoflook (1 teentje) kort aan. Doe er gelijk de afgekookte pasta bij en blijf voortdurend omscheppen. Voeg de prei en de pesto bij, schep kort om en haal van het fornuis. Laat het geheel enigszins afkoelen. Schep de rucola sla door. Drapeer het pastamengsel op de borden, leg er vervolgens de kwartelboutje bij.

Tip

Ook lekker met kippenboutjes.

Serveertip

Lekker met geroosterde paprikaâ

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug