Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Aardbeienbavarois

Recepten met ei

Het recept van ...

Aardbeienbavarois

Nagerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

3 eieren, 10 g gelatine, 125 g suiker, 2½ dl melk, 2½ dl slagroom en 250 g aardbeien.

Bereiding

Splits eieren altijd met een eierscheider in eiwit en eidooier. Week de gelatine in ruim koud water. Roer de dooiers met de suiker dikschuimig. Verwarm de melk al roerende in een pan tot het kookpunt. Voeg dit al roerende toe aan de dooiers. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat dit al roerende afkoelen door er 200 g gepureerde aardbeien aan toe te voegen. Klop de room stijf. Schep de room luchtig door het aardbeienmengsel. Spoel 4 puddingvormpjes om met koud water en vul ze met de bavarois. Laat de bavarois 3-4 uur in de koelkast opstijven.

Serveertip

Stort de bavarois in het midden van een natgemaakt dessertbord en garneer met de overige aardbeien.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug