Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Recepten met ei > Aardbeienmoussetaart

Recepten met ei

Aardbeienmoussetaart

Nagerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

springvorm van 24 cm: 2 eieren, 150 g suiker, 2 el heet water, 75 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, bakspray, 8 blaadjes witte gelatine, 2 eiwitten, 4 el aardbeienjam, 2½ dl slagroom, 1 zakje slagroomversteviger, ½ l volle yoghurt, 500 g aardbeien en 50 g geschaafde amandelen.

Bereiding

Klop 2 eieren met 50 g suiker en 2 el heet water in een kom met de mixer in ± 10 minuten dikschuimig. Voeg het gezeefde meel en het zout toe en meng dit luchtig. Vul hiermee de ingevette springvorm en plaats deze middenin een voorverwarmde oven op 175°C (heteluchtoven 160°C) gedurende ± 25 minuten. Laat deze daarna op een rooster afkoelen. Week de gelatine in ruim koud water. Klop de eiwitten stijf met 2 el jam in een ruime kom. Sla dan de slagroom met de versteviger stijf in een andere kom. Verwarm 1 dl water met de overige suiker in een pan en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe. Meng de yoghurt al roerende door het gelatinemengsel en laat dit even staan. Schep ¾ van de slagroom, 400 g gewassen en gepureerde aardbeien en het yoghurtmengsel op de eiwitten. Meng het geheel luchtig. Verdeel de aarbeienmousse over de taartbodem en plaats de springvorm enige uren in de koelkast. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Verwijder de rand van de springvorm en bestrijk de buitenkant van de taart met de overige verwarmde jam. Druk de amandelen tegen de buitenkant en garneer de taart met toeven slagroom en de overige gewassen aardbeien.

Tip

Vervang aardbeien door kersen en yoghurt door kwark. Gebruik een kant-en-klare taartbodem.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug