Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Advocaatbavarois

Recepten met ei

Advocaatbavarois

Nagerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

10 g gelatine (6 blaadjes), 2 eiwitten, 50 g suiker, 2½ dl slagroom, 1 dl verwarmd water, 1 dl advocaat, slagroomtoefjes en chocoladeschaafsel of mokka boontjes.

Bereiding

Week de gelatine in ruim koud water. Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker in een ruime kom. Sla de slagroom apart stijf met de overige suiker. Los de goed uitgeknepen gelatine op in het water en voeg de advocaat al roerende toe. Laat dit mengsel even al roerende afkoelen en voeg dit dan toe aan de slagroom. Schep dit op de eiwitten en meng het geheel luchtig. Spoel de vorm om met koud water en vul deze met de bavarois. Plaats deze tot gebruik in de koelkast.

Serveertip

Maak een serveerschaal een beetje nat en stort hierop de bavarois. Garneer met slagroomtoefjes en chocoladeschaafsel.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug