Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Appelen in soezendeeg

Recepten met ei

Appelen in soezendeeg

Nagerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4-8 goudreinetten, bakspray of roomboter of margarine om in te vetten, 2 el krenten en 2 el rozijnen, 2 el suiker, 2 tl kaneel en soezendeeg: 1 dl water, 50 g roomboter of margarine, ½ tl zout, 60 g bloem, 3 eieren en bakpapier.

Bereiding

Zet de oven tijdig aan. Haal het klokhuis uit de appelen en schil ze. Plaats de appelen tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal. Vul de holten met de krenten en de rozijnen. Bestrooi de bovenkant met de suiker en de kaneel. Bereid soezendeeg: breng het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg de gezeefde bloem toe en roer alles met een houten lepel tot een bal. Neem de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Klop per ei ± 5 minuten zodat het deeg gaat glanzen. Bedek hiermee de appelen. Plaats de schaal in de warme oven op 200ºC (heteluchtoven 175ºC) gedurende ± 25 minuten. Open de oven niet tijdens het bakken en zorg ervoor dat het deeg niet te bruin gaat worden.

Serveertip

Serveer met stijfgeklopte slagroom of een vanillesaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug