Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Bakplaat met Mueslitaart

Recepten met ei

Bakplaat met Mueslitaart

Nagerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

bakplaat 25x32 cm, bakpapier, bakspray, 4 eieren, 200 g suiker, 400 g vruchtenmuesli, 200 g bloem, 2 tl speculaaskruiden, 200 g gesmolten roomboter of margarine, 8 grote goudrenetten en/of pruimen, 2 el citroensap en 2 tl kaneel.

Bereiding

Verdeel bakpapier over de bakplaat of vet deze in met de bakspray. Klop 3 eieren los met 150 g suiker. Voeg de muesli, de bloem, de kruiden en de boter toe en meng dit. Verdeel het deeg over de bakplaat en strijk dit glad. Schil de appelen en snijd ze in plakjes. Schik deze dakpansgewijs op het deeg en besprenkel met het citroensap. Verdeel hierover de rozijnen. Klop het overige ei los met de overige suiker en de kaneel en verdeel dit over de taart. Bak het geheel ± 1 uur in de voorverwarmde oven op 180ºC - heteluchtoven 160ºC.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug