Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Bitterkoekjesbavarois
Nagerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 dl marasquin of sinaasappellikeur, 150 g bitterkoekjes, 6 blaadjes gelatine, 1 dl vruchtensap, 2 eiwitten, 2 el sinaasappeljam, 1/8 l slagroom, 1 el suiker, 225 g verse roomkaas naturel en garnering.
Bereiding
Voeg de marasquin aan de kleingesneden bitterkoekjes toe en laat dit ± 1 uur weken.
Serveertip
Schep de bavarois in kleine vormpjes. Stort deze op een natgemaakte schaal omdat ze dan nog verschoven kunnen worden. Zorg voor diverse garneringen als b.v. vers fruit, chocoladefiguurtjes of sinaasappelsnippers.
.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl