Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Bitterkoekjesbavarois

Recepten met ei

Bitterkoekjesbavarois

Nagerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 dl marasquin of sinaasappellikeur, 150 g bitterkoekjes, 6 blaadjes gelatine, 1 dl vruchtensap, 2 eiwitten, 2 el sinaasappeljam, 1/8 l slagroom, 1 el suiker, 225 g verse roomkaas naturel en garnering.

Bereiding

Voeg de marasquin aan de kleingesneden bitterkoekjes toe en laat dit ± 1 uur weken.

Serveertip

Schep de bavarois in kleine vormpjes. Stort deze op een natgemaakte schaal omdat ze dan nog verschoven kunnen worden. Zorg voor diverse garneringen als b.v. vers fruit, chocoladefiguurtjes of sinaasappelsnippers.
.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug