Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Broodje roerei

Recepten met ei

Broodje roerei

Lunchgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 eieren, 2 el olijfolie, 2 sjalotjes of 1 ui, 1 rode paprika, 4 el melk of bouillon, 1 tl tijm, 4 broodjes, eikenbladsla, zout en peper.

Bereiding

Neem de eieren tijdig uit de koelkast. Verwarm de olie in een pan met ronde hoeken en fruit hierin de kleingesneden sjalot met de paprika in blokjes. Klop de eieren los met het vocht en de tijm. Giet het eimengsel in de pan en maak roerei. Roer met een houten lepel op een lage stand totdat het grootste gedeelte gestold is. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met de sla. Schep hierop het roerei en klap de broodjes dicht. Serveer er zout en peper bij.

Tip

Vervang paprika door tomaat en tijm door oregano. Voeg op het laatst geraspte kaas toe.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug