Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Chocolademousse uit de magnetron

Recepten met ei

Chocolademousse uit de magnetron

Nagerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

75 g pure- en 25 g melkchocolade, 2 el water of koffie, 2 eieren, 2 el suiker, 1 el koffielikeur, slagroom in toeven en advocaat.

Bereiding

Breek de chocolade in een glazen kom en voeg het water toe. Plaats de kom in de magnetron op de hoogste stand, gedurende 1½ - 2 minuten. Splits de eieren met een eierscheider. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Voeg dan de likeur al roerende toe aan de chocolade en meng dit. Roer de dooiers los met een weinig hete chocolade en voeg deze daarna toe aan de inhoud van de kom. Schep het chocolademengsel op de eiwitten en meng het geheel luchtig. Verdeel de mousse over glazen schaaltjes en laat deze enige uren in de koelkast staan. Garneer met stijf geslagen room of advocaat.

Tip

Voeg enkele lepels stijf geslagen slagroom aan de mousse toe.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug