Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Duits kersengebak

Recepten met ei

Duits kersengebak

Nagerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

springvorm 24 cm, 5 eieren, 1/8 l witte Duitse wijn, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g paneermeel of oud wit brood, 2 tl kaneel, 100 g geroosterde amandelen, 500 g ontpitte kersen en poedersuiker.

Bereiding

Klop de eieren met de wijn, de suiker en de vanillesuiker dikschuimig. Voeg het paneermeel of fijngemalen brood, de kaneel en 50 g gemalen amandelen toe. Giet het mengsel in een ingevette springvorm en verdeel hierover de kersen. Plaats de springvorm in een voorverwarmde oven op 180ºC (heteluchtoven 160ºC) gedurende ± 45 minuten. Neem de springvorm uit de oven en laat deze afkoelen. Bestrooi het gebak met de overige amandelen en poedersuiker.

Tip

Vermeng 4 el witte wijn met poedersuiker en bestrijk hiermee het gebak. Maak glazuur door 50 g poedersuiker met 1 eiwit glad te roeren.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug