Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Egg coddler
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
4 eieren S (klein, minder dan 53 gram), 4 egg coddlers (porseleinen vuurvaste potjes met schroefdeksel), 1 el olie, bieslook en/of peterselie, zout en peper.
Bereiding
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Breng zoveel water in een pan aan de kook, dat de potjes tot aan de deksels kunnen onderstaan. Besmeer de coddlers aan de binnenzijde met de olie en breek hierin de eieren. Voeg de fijngeknipte kruiden, zout en peper toe en sluit de potjes.
Tip
Voeg champignons in plakjes of salami in reepjes toe met ½ tl oregano.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl