Recepten met ei

Egg coddler

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4 eieren S (klein, minder dan 53 gram), 4 egg coddlers (porseleinen vuurvaste potjes met schroefdeksel), 1 el olie, bieslook en/of peterselie, zout en peper.

Bereiding

Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Breng zoveel water in een pan aan de kook, dat de potjes tot aan de deksels kunnen onderstaan. Besmeer de coddlers aan de binnenzijde met de olie en breek hierin de eieren. Voeg de fijngeknipte kruiden, zout en peper toe en sluit de potjes.

Tip

Voeg champignons in plakjes of salami in reepjes toe met ½ tl oregano.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug