Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Eiercake
Nagerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
cakevorm van 1 liter, 150 g roomboter of margarine, 150 g suiker, 1 tl vanillesuiker, geraspte citroenschil, snufje zout, 3 eieren en 150 g bloem en bakspray.
Bereiding
Roer de boter met de suikers, de schil en het zout zacht en schuimig. Voeg één voor één de eieren toe en meng dit tot een luchtige massa. Schep vervolgens de gezeefde bloem in gedeelten door het deeg. Vul de ingevette cakevorm voor 3/4 met het deeg en zet deze op een rooster in een voorverwarmde oven op 160ºC (heteluchtoven 140ºC) gedurende ± 75 minuten. Als er een breinaald in gestoken wordt, moet deze er droog uitkomen. Dan is de cake gaar. Laat de cake na het bakken goed afkoelen alvorens aan te snijden.
Tip
Gebruik 15 caisses (papieren bakvormpjes) voor vijftien mini cakejes. De baktijd is dan ± 25 minuten. Voeg ½ el cacaopoeder toe aan het beslag voor een chocoladecake.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl