Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Eieren in paprika-tomatensaus

Recepten met ei

Eieren in paprika-tomatensaus

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Lekkernij bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

8 eieren, 2 el olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene en gele paprika, ½ l blik gepelde tomaten, 4 el bloem, 2 el rode wijn, tabasco, 25 g boter of margarine of olijfolie, zout en peper.

Bereiding

Kook de eieren hard op de bekende wijze. Laat ze schrikken onder de koude kraan om het pellen te vergemakkelijken. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien met de kleingesneden knoflook. Voeg dan de paprika in snippers en de tomaten met het vocht toe. Roer de bloem los met de wijn en voeg dit al roerende toe. Meng dan de eieren in partjes, tabasco naar smaak, zout en peper door het gerecht en verwarm dit.

Serveertip

Lekker met gekookte broccoli en zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug