Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Eieren in paprika-tomatensaus
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Lekkernij bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
8 eieren, 2 el olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene en gele paprika, ½ l blik gepelde tomaten, 4 el bloem, 2 el rode wijn, tabasco, 25 g boter of margarine of olijfolie, zout en peper.
Bereiding
Kook de eieren hard op de bekende wijze. Laat ze schrikken onder de koude kraan om het pellen te vergemakkelijken. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien met de kleingesneden knoflook. Voeg dan de paprika in snippers en de tomaten met het vocht toe. Roer de bloem los met de wijn en voeg dit al roerende toe. Meng dan de eieren in partjes, tabasco naar smaak, zout en peper door het gerecht en verwarm dit.
Serveertip
Lekker met gekookte broccoli en zilvervliesrijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl