Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Eierijs met vanillesmaak
Nagerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
2 eieren, 1 eierdooier, 100 g suiker, ΒΌ l slagroom, 1 zakje vanillesuiker.
Bereiding
Klop de eieren met de suiker dikschuimig. Sla de slagroom stijf met de vanillesuiker en de versteviger. Schep het eimengsel luchtig door de slagroom en vul hiermee een diepvriesschaal. Plaats deze in de vriezer gedurende 2-3 uur. Schep het ijs met een vork na 1 uur vriezen even door om de vorming van grove kristallen te voorkomen. Daarvoor is een ijsmachine ideaal. Voeg eventueel 2 el advocaat of vanillevla aan het eimengsel toe. Doop coupes of glazen in losgeroerd eiwit en dan in suiker. Voeg aan de suiker een beetje bessensap of het geraspte geel van citroenschil toe voor een kleurige rand. Schep hierin het ijs.
Serveertip
Garneer met stukjes geroosterde hazelnoten of geraspte chocolade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl