Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Eierijs met vanillesmaak

Recepten met ei

Eierijs met vanillesmaak

Nagerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

2 eieren, 1 eierdooier, 100 g suiker, ΒΌ l slagroom, 1 zakje vanillesuiker.

Bereiding

Klop de eieren met de suiker dikschuimig. Sla de slagroom stijf met de vanillesuiker en de versteviger. Schep het eimengsel luchtig door de slagroom en vul hiermee een diepvriesschaal. Plaats deze in de vriezer gedurende 2-3 uur. Schep het ijs met een vork na 1 uur vriezen even door om de vorming van grove kristallen te voorkomen. Daarvoor is een ijsmachine ideaal. Voeg eventueel 2 el advocaat of vanillevla aan het eimengsel toe. Doop coupes of glazen in losgeroerd eiwit en dan in suiker. Voeg aan de suiker een beetje bessensap of het geraspte geel van citroenschil toe voor een kleurige rand. Schep hierin het ijs.

Serveertip

Garneer met stukjes geroosterde hazelnoten of geraspte chocolade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug