Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Eiertaart met appelen

Recepten met ei

Eiertaart met appelen

Nagerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

springvorm van 20 cm, bakspray, 8 sneetjes witbrood, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 6 el suiker, 225 g kwark, 500 g appelen, 100 g rozijnen en 1 el custardpoeder.

Bereiding

Bekleed de ingevette springvorm met het brood zonder korst. Splits de eieren met een eierscheider. Roer de dooiers los met de vanillesuiker. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Roer de kwark los met de gesnipperde appelen, de gewelde rozijnen, de custardpoeder en de losgeroerde dooiers. Schep het kwarkmengsel luchtig door de eiwitten en vul hiermee de springvorm. Plaats deze in een voorverwarmde oven op 175ºC (heteluchtoven 160ºC) gedurende ± 45 minuten.

Tip

Voeg aan het kwarkmengsel 2 tl kaneel toe.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug