Recepten met ei

Einestjes

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 verse eieren, zout, 1 el olijfolie, peper en 4 el geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding

Splits de eieren met een eierscheider. Klop de eiwitten stijf met iets zout. Vet een ovenschaal of 4 schelpen in met de olie en schep hierop 4 bergjes van het eiwitschuim. Maak kuiltjes en leg hierin de dooiers. Bestrooi met zout, peper en de kaas. Plaats de einestjes in een voorverwarmde oven of onder de grill voor een goudbruin korstje en om de dooiers te laten stollen.

Tip

Voeg fijngeknipte tuinkruiden toe aan het eiwitschuim.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug