Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Fijne kippensoep met paprika en ei

Recepten met ei

Fijne kippensoep met paprika en ei

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

100 g rookspek, 1 grote rode ui, 1 rode en groene paprika, 35 g bloem, 1 l kippenbouillon, 2 eieren, ½ dl slagroom, 2 hardgekookte en gepelde eieren, peterselie, selderij, zout en peper.

Bereiding

Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan. Voeg de kleingesneden ui en paprika toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg dan de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de verse eieren los met de room en voeg een eetlepel warme soep toe. Giet dit vervolgens al roerende in de pan. Voeg dan de kleingesneden eieren en de fijngeknipte kruiden toe en verwarm dit nog even (niet meer laten koken). Maak de soep op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg een scheutje vieux of cognac toe aan de soep.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug