Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Fijne kippensoep met paprika en ei
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
100 g rookspek, 1 grote rode ui, 1 rode en groene paprika, 35 g bloem, 1 l kippenbouillon, 2 eieren, ½ dl slagroom, 2 hardgekookte en gepelde eieren, peterselie, selderij, zout en peper.
Bereiding
Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan. Voeg de kleingesneden ui en paprika toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg dan de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de verse eieren los met de room en voeg een eetlepel warme soep toe. Giet dit vervolgens al roerende in de pan. Voeg dan de kleingesneden eieren en de fijngeknipte kruiden toe en verwarm dit nog even (niet meer laten koken). Maak de soep op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg een scheutje vieux of cognac toe aan de soep.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl