Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Gemberomelet

Recepten met ei

Gemberomelet

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

6 eieren, 2 el basterdsuiker, 20 g roomboter of margarine, 4 el gembersnippers of ananasstukjes en poedersuiker.

Bereiding

Splits de eieren met een eierscheider. Roer de dooiers met de suiker schuimig. Klop de eiwitten stijf in een ruime kom. Voeg het dooiermengsel toe aan de eiwitten en meng dit luchtig. Verwarm de boter in een koekenpan en vet een bijpassend deksel in. Schep de eimassa in de pan en sluit deze. Bak de omelet op een zacht vuur lichtbruin. Vul de omelet met de gehakte gember en klap deze dubbel op een verwarmde schaal. Bestrooi met poedersuiker.

Tip

Gebruik verse eieren. Zorg ervoor dat eieren op een goede manier worden bewaard. Met de punt naar beneden in het eierdoosje in de koelkast.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug