Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Gevulde eieren

Recepten met ei

Gevulde eieren

Lekkernij bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

6 eieren, 1 el zachte roomboter of margarine, 3-4 el mayonaise, zout en enkele druppels tabasco.

Bereiding

Kook de eieren hard, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Halveer de eieren en wip de dooiers uit de helften. Wrijf de eidooiers glad met de boter en de mayonaise. Breng op smaak met zout en tabasco. Schep de dooiermassa in een garneerspuit en vul elk eiwit met een rozet. Garneer de eieren als volgt met: - garnalen of gerookte zalm en dille. - toefje mayonaise en een lepeltje (imitatie) kaviaar of zalmeitjes. - mayonaise bestoven met paprikapoeder en een reepje paprika. - blokje blauwgeaderde kaas en een halve zwarte olijf.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug