Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde roomkoekjes
Lekkernij bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
2 eieren, 100 g basterdsuiker, 100 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1½ dl slagroom en poedersuiker.
Bereiding
Klop de eieren met de suiker licht schuimig. Voeg de gezeefde bloem en de bakpoeder toe en meng dit. Schep met twee lepels een bergje beslag op een ingevette bakplaat. Plaats deze in een voorverwarmde oven op 180ºC (heteluchtoven 160ºC) gedurende ± 10 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen. Klop de slagroom stijf met poedersuiker. Spuit op de helft van de koekjes een rozet en plaats een tweede koekje erop.
Tip
Voeg gehakte gember, sinaasappelsnippers of geconfijte vruchtjes toe aan de slagroom.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl