Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Gevulde roomkoekjes

Recepten met ei

Gevulde roomkoekjes

Lekkernij bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

2 eieren, 100 g basterdsuiker, 100 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1½ dl slagroom en poedersuiker.

Bereiding

Klop de eieren met de suiker licht schuimig. Voeg de gezeefde bloem en de bakpoeder toe en meng dit. Schep met twee lepels een bergje beslag op een ingevette bakplaat. Plaats deze in een voorverwarmde oven op 180ºC (heteluchtoven 160ºC) gedurende ± 10 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen. Klop de slagroom stijf met poedersuiker. Spuit op de helft van de koekjes een rozet en plaats een tweede koekje erop.

Tip

Voeg gehakte gember, sinaasappelsnippers of geconfijte vruchtjes toe aan de slagroom.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug