Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Hartig bladerdeegtaartje met ei

Recepten met ei

Hartig bladerdeegtaartje met ei

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 4 hardgekookte en gepelde eieren, 1 ui, 2 el verse roomkaas, verse tuinkruiden, 1 tl oregano, zout, peper, 1 ei, 4 aluminium bakjes (10-12 cm) en 1 el paneermeel.

Bereiding

Ontdooi het deeg. Maak een mengsel van de kleingesneden gekookte eieren, de gehakte ui, de roomkaas, de fijngeknipte tuinkruiden, de oregano, zout, peper en de helft van het losgeklopte ei. Vul de bakjes met de helft van het deeg en bestrooi de bodem met het paneermeel. Bedek de bovenkant met het overige deeg, prik er gaatjes in en bestrijk met het overige ei. Plaats de bakjes op een bakplaat middenin een voorverwarmde oven op 200ºC, gedurende ± 25 minuten. Zet de taartjes in een koude heteluchtoven. Kies dan voor 175ºC en zorg ervoor dat het deeg niet te bruin gaat worden.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug