Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Hartige eiersoesjes

Recepten met ei

Hartige eiersoesjes

Lekkernij bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

35 stuks: 1 dl water, 50 g roomboter of margarine, ½ tl zout, 60 g bloem, 3 eieren en bakpapier.

Bereiding

Zet de oven tijdig aan. Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg de gezeefde bloem toe en roer alles met een houten lepel tot een bal. Neem de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Klop per ei ± 5 minuten zodat het deeg gaat glanzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop met 2 theelepels bergjes deeg. Plaats de bakplaat middenin een voorverwarmde oven op 225ºC (heteluchtoven 200ºC) gedurende ± 25 minuten. Open de oven niet tijdens het bakken en zorg er voor dat de soesjes niet te bruin gaan worden. Laat de soesjes nog even in de oven afkoelen. Knip ze dan open en vul ze met bijvoorbeeld: -Mengsel van geraspte kaas met kleingesneden ham en 2 el zachte roomkaas. -Meng Boursin met gehakte noten en een klontje boter. -Meng zachtgeroerde leverpastei met gehakte bieslook en peper.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug