Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hartige taart met salami
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 pak hartige taartmix, bakspray, springvorm van 22 cm, 150 g salami of cervelaatworst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 4 gekookte aardappelen, 6 eieren, 1½ dl slagroom of crème fraîche, 50 g geraspte kaas.
Bereiding
Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing en bekleed hiermee de met bakspray ingevette springvorm. Bak de kleingesneden salami uit in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de kleingesneden knoflook. Voeg de paprika in stukjes toe. Verdeel de aardappelen in plakjes over de deegbodem en schep daarop het salamimengsel. Klop de eieren los met de room, zout, peper en de kaas. Schenk dit in de vorm. Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 200ºC, gedurende ± 45 minuten. Kies voor een heteluchtoven 175ºC.
Tip
Voeg kerrie toe bij het fruiten van de ui en vervang geraspte kaas door blauwschimmelkaas.
Serveertip
Heerlijk bij een witlofsalade met mandarijntjes, druiven en appelblokjes en een glas Chablis.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl