Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Hartige taart met salami

Recepten met ei

Hartige taart met salami

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 pak hartige taartmix, bakspray, springvorm van 22 cm, 150 g salami of cervelaatworst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 4 gekookte aardappelen, 6 eieren, 1½ dl slagroom of crème fraîche, 50 g geraspte kaas.

Bereiding

Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing en bekleed hiermee de met bakspray ingevette springvorm. Bak de kleingesneden salami uit in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de kleingesneden knoflook. Voeg de paprika in stukjes toe. Verdeel de aardappelen in plakjes over de deegbodem en schep daarop het salamimengsel. Klop de eieren los met de room, zout, peper en de kaas. Schenk dit in de vorm. Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 200ºC, gedurende ± 45 minuten. Kies voor een heteluchtoven 175ºC.

Tip

Voeg kerrie toe bij het fruiten van de ui en vervang geraspte kaas door blauwschimmelkaas.

Serveertip

Heerlijk bij een witlofsalade met mandarijntjes, druiven en appelblokjes en een glas Chablis.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug