Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Kaassoufflé

Recepten met ei

Kaassoufflé

Lekkernij bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

boter om in te vetten, 40 g roomboter of margarine, 40 g bloem, 4 dl melk, peper en zout, vers geraspte nootmuskaat, 100 g geraspte belegen Goudse, 4 eidooiers en 5 eiwitten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een soufflévorm in met boter. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer beide tot een samenhangende roux, laat deze ongeveer 2 minuten pruttelen. Schenk hierbij de melk en roer tot het een dik gebonden saus is. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Neem de pan van het fornuis. Roer de geraspte kaas door de saus en vervolgens een voor een de eidooiers. Klop de eiwitten stijf met een halve theelepel zout. Meng eerst enkele lepels van het eiwitschuim door de kaassaus en schep de saus vervolgens op het overige schuim. Meng beide luchtig dooreen. Schep de massa in de voorbereide vorm. Plaats de vorm middenin de oven en bak de soufflé goudbruin en mooi hoog in 20-30 minuten.

Tip

Zorg ervoor dat de oven tijdens het bakproces niet wordt geopend. Daardoor komt er koude lucht bij de soufflé en kan deze gemakkelijk inzakken. Dien een soufflé altijd onmiddellijk op en gebruik daarbij ovenhandschoenen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug