Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Kip en ei in bladerdeeg

Recepten met ei

Kip en ei in bladerdeeg

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 100 g kipgehakt, 2 eieren, 4 zilveruitjes, ½ el kipkruiden en 2 el paneermeel.

Bereiding

Laat het deeg ontdooien. Maak het gehakt aan met een ei, de gehakte uitjes, de kruiden en het paneermeel. Verdeel het gehakt over het deeg en vouw dit dicht tot driehoekjes. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei en prik er gaatjes in. Plaats de bladerdeegpakjes op een ingevette bakplaat of gebruik bakpapier in de oven. Bak ze goudbruin in een oven van 200ºC, gedurende ± 20 minuten. Laat de pakketjes even afkoelen op een taartrooster.

Tip

Een kipbladerdeegstaaf kan een smakelijke afwisseling zijn. Bestrijk deze aan de buitenkant met losgeklopt ei en wentel de staaf in maanzaad, amandelschaafsel of sesamzaad vóór het bakken in de oven.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug