Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Kip of eicroissant

Recepten met ei

Kip of eicroissant

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

plakjes kipvleeswaren of hardgekookt ei en 1 blikje croissantdeeg.

Bereiding

Neem alle ingrediënten uit de koelkast. Rol het deeg uit. Verdeel hierover de vleeswaren of ei en rol dit op. Leg de croissants op een ingevette bakplaat of gebruik bakpapier. Plaats het geheel in de oven en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing goudbruin. Start met een koude heteluchtoven en verlaag de adviestemperatuur met circa 25ºC.

Tip

Bestrijk het deeg met sambal oelek of zachte kaas vóór het vullen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug