Recepten met ei
Meer Recepten met ei
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Konijnbouillon met eireepjes
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
8 dl konijnbouillon, 2 eieren, 2 el melk of slagroom, 1 el roomboter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Breng de bouillon aan de kook. Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin een dun eierflensje. Rol deze op en snijd hiervan dunne reepjes. Voeg deze met de geknipte peterselie toe aan de bouillon en verwarm deze nog 5 minuten.
Tip
Verkouden? Voeg een schepje sambal oelek toe aan de bouillon.
Serveertip
Serveer hierbij toast met Franse kaas.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl