Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Konijnbouillon met eireepjes

Recepten met ei

Konijnbouillon met eireepjes

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

8 dl konijnbouillon, 2 eieren, 2 el melk of slagroom, 1 el roomboter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook. Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin een dun eierflensje. Rol deze op en snijd hiervan dunne reepjes. Voeg deze met de geknipte peterselie toe aan de bouillon en verwarm deze nog 5 minuten.

Tip

Verkouden? Voeg een schepje sambal oelek toe aan de bouillon.

Serveertip

Serveer hierbij toast met Franse kaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug