Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Magnetroncake

Recepten met ei

Magnetroncake

Nagerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

1½ liter cakevorm: 150 g roomboter of margarine, paneermeel, 3 eieren, 150 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 g zelfrijzend bakmeel en snufje zout.

Bereiding

Smelt de boter in een glazen cake- of tulbandvorm in de magnetron op de hoogste stand gedurende ± 1 minuut. Vet de schaal in en bestrooi deze met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren met de suikers en de zachte boter dikschuimig. Voeg het gezeefde meel met iets zout toe en meng dit luchtig. Schep het beslag in de vorm en plaats deze in de magnetron. 75 % - ± 500 Watt gedurende ± 7 minuten en dan 100 % - 600/700 Watt gedurende 2 - 3 minuten. Raadpleeg ook Uw eigen gebruiksaanwijzing van de magnetron. De bovenkant moet droog aanvoelen. Laat de cake nog 5 minuten NAGAREN alvorens deze te keren op een taartrooster.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug