Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Mueslicake met mangosaus

Recepten met ei

Mueslicake met mangosaus

Nagerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

250 g roomboter of margarine, 1 tl citroenrasp, 200 g suiker, snufje zout, 6 eieren, 150 g muesli, 250 g bloem, 1 tl bakpoeder, bakspray, 2 dl yoghurt of slagroom en 1 rijpe mango.

Bereiding

Klop de boter met de citroenrasp, de suiker en het zout wit en piekerig. Voeg één voor één de eieren toe en klop deze door het deeg. Vervolgens de muesli en de gezeefde bloem met de bakpoeder. Vul hiermee een ingevette cakevorm en plaats deze middenin een voorverwarmde oven op 175ºC (heteluchtoven 160ºC) gedurende ± 60 minuten. Prik met een metalen pen in de cake om te controleren of deze gaar is. Wanneer deze er SCHOON uitkomt, is de cake gaar. Vermeng de yoghurt met het kleingesneden mango vruchtvlees en serveer dit bij de cake.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug