Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Omelet met Griekse Fèta kaas

Recepten met ei

Omelet met Griekse Fèta kaas

Lunchgerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

5 eieren, 2 el olijfolie, 5 el bouillon of slagroom, zout, peper, 200 g F├Ęta kaas in blokjes en 1 tl oreganopoeder of verse oregano.

Bereiding

Leg de eieren gereed. Verwarm een koekenpan en voeg de olie toe. Klop de eieren los met het vocht, zout en peper en giet dit in de pan. Schep steeds met een vork het gestolde ei naar het midden en prik gaatjes in de omelet tot het grootste gedeelte gestold is. Bak de onderkant lichtbruin. Verdeel de kaas over de omelet en voeg oregano toe. Klap de omelet dubbel op een verwarmde schaal.

Serveertip

Lekker met een Griekse salade en versgebakken brood en gekoelde witte wijn (Retsina).

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug