Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten met ei > Omelet

Recepten met ei

Omelet

Lunchgerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

5 eieren, 1-2 el olijfolie, peterselie, selderij, 5 el melk of bouillon, zout en peper, cherry tomaatjes of tomaat en toefjes peterselie.

Bereiding

Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Verwarm een koekenpan op de kookbron. Voeg de olie toe en vet de bodem en de wand goed in. Klop de eieren los met de fijngeknipte kruiden, het vocht, zout en peper en giet dit in de pan. Schep met een vork steeds het gestolde ei naar het midden en prik gaatjes in de omelet tot er geen vloeibaar ei meer over is. Laat de omelet aan de onderzijde lichtbruin worden en probeer of deze loszit. Klap de omelet dubbel op een verwarmde schaal of sneetjes brood en garneer met de tomaten in plakjes en de peterselie.

Tip

Reken altijd minimaal 1 ei per man voor een goede omelet.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug